1* opleiding

De 1* duikopleiding is het startpunt voor elke duiker. Als 1*-duiker word je opgeleid om zelfstandig met minimaal een gelijk gebrevetteerde duiken te kunnen maken tot een diepte van 20 meter. Je doet dat onder gelijke of lichtere omstandigheden dan waarin je bent opgeleid en je blijft te allen tijde binnen de nultijden. Je duikt niet in getijdenwater.
De NOB heeft ervoor gekozen een medische keuring van geschiktheid voor de duiksport verplicht te stellen. In de aanloop naar het 1*-duikbrevet kun je met een eigen medische verklaring en vrijwaring volstaan tot aan de eerste duik in het buitenwater.

Wat houdt de duikopleiding in?

De beginnersopleiding van DV de Kikvors leidt de aspirant duiker op voor zijn NOB 1*-duikbrevet (Open Water  Diver). De opleiding tot 1*-duiker is de basisopleiding voor duikers. De 1*-opleiding is vergelijkbaar met de Open Water opleiding van PADI. Na afloop van deze cursus krijg je een wereldwijd erkend (NOB/CMAS) brevet en ben je in staat om samen met een buddy binnen de brevetdoelstellingen (o.a. maximale diepte, type duikwater) zelfstandig duiken te maken.

Kosten

  • Boek & Brevet verklaring  € 35,00
  • Contributie vereniging en lidmaatschap NOB, per kwartaal € 48,75  euro
  • Zelf aan te schaffen basis uitrusting
  • Trimvest, ademautomaat en duikfles  zijn in het eerste jaar eventueel te huren van de vereniging.
    De huur bedraagt € 150,00 en er is een borg van € 100,00.
  • Voor het buitenwater dien je zelf een uitrusting aan te schaffen. Dit i.v.m met maatvoering (duikpak!).

Voorwaarden voor deelname

Om deze opleiding te kunnen volgen hoef je eigenlijk maar aan 3 eisen te voldoen:

  • je moet kunnen zwemmen
  • je moet bij aanvang van de opleiding minimaal 16 jaar zijn
  • je moet in het bezit zijn van een verklaring van een huisarts of keuringsarts waaruit blijkt dat er geen medische belemmeringen zijn.

Voordat je het 1*-duikbrevet kunt aanvragen, moet je minimaal vijf oefenduiken hebben gemaakt. De duiken die je maakt in het kader van je opleiding tellen hiervoor mee.

Bron: NOB