Specialisatie

Specialisatie Droogpak Duiken

Nederland is een land met een gematigd klimaat. In de zomer kan er zonder met een natpak kan worden gedoken. In de winter is een natpak echter behoorlijk fris. Naast het semi-droogpakken zijn er droogpakken die duiken in het winterseizoen zeker aantrekkelijker maken. Duiken met een droogpak verschilt aanzienlijk met duiken in een natpak- of semi-droogpak. Daarom heeft de NOB de specialisatie Droogpak Duiken ontwikkeld. Je kunt starten met deze specialisatie vanaf een 1*-duikbrevet.

Cursusprogramma:

  • Theoretische instructie 5 uur
  • Zwembadlessen 2 uur
  • Praktische instructie 4 duiken in een droogpak in stromingsloos water van minimaal 5 meter diepte.

Specialisatie Driftduiken

Driftduiken is een hele andere manier van duiken dan een getijdeduik. Bij driftduiken vertrek je bij punt A en komt er bij punt B uit. Je kunt je lekker mee laten voeren met de stroming en treft vaak mooie en ongerepte stukken. Kies je voor deze specialisatie dan leren we je op een veilige en verantwoorde manier zelfstandig een driftduik te maken. Vanaf een 2*-brevet kun je deze specialisatie volgen.

Specialisatie Nitrox-basis

Wil je langer op een bepaalde diepte kunnen blijven zonder de nultijd te overschrijden of wil je gewoon veiliger duiken door normale tabellen te gebruiken maar wel minder stikstof op te bouwen, dan is Nitrox duiken iets voor jou. Je kunt al met een 1*-brevet deze specialisatie volgen.

Cursusprogramma:

  • Een theorieavond
  • Een kennistoets
  • Twee praktijkduiken op een dag

Specialisatie Onderwaterbiologie

Ben jij als duiker nieuwsgierig naar alle flora en fauna om je heen? En ben je benieuwd naar de onderlinge verhoudingen tussen de soorten onderwaterdieren en in welk jaargetij een dier zich voortplant of te zien is, doe dan de specialisatie Onderwaterbiologie. We leren hoe je het leven onder water beter kunt observeren en bieden een brede kennis van wat in het water leeft. Je kunt deze specialisatie volgen vanaf een 1*-brevet.

Andere specialisaties

Er zijn nog veel meer leuke specialisaties die je kunt volgen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan grot- en wrakduiken of je kunt het technisch duiken verkennen.

Je kunt hiervoor terecht bij onder meer:

Divesolutions
Scuba-Academie 
Polar Bear
Discovery Divers