Opleiding algemeen

Leren duiken is niet moeilijk!

Er zijn verschillende duikbrevetten die je in Nederland kunt halen. Met deze duikbrevetten kun je overal ter wereld duiken. Heb je nog nooit gedoken? Dan start je met de 1*-duikopleiding, waarna je met een buddy tot maximaal 20 meter diep mag duiken. Na deze duikcursus kun je verder gaan voor je 2*-duikbrevet of je kiest voor een van de specialisaties, zoals onderwaterbiologie.

Een officiële NOB-duikopleiding bestaat uit 3 delen:

  1. Praktijkgedeelte in het zwembad
  2. Praktijkgedeelte in het buitenwater
  3. Theoriegedeelte

Praktijkgedeelte in het zwembad
Vanaf begin oktober tot april zijn er praktijklessen in het zwembad.
Elke maandagavond van 20:00 – 21:00 uur trainen we in zwembad Aquacenter Den Hommel.

Adres: Kennedylaan 5 in Utrecht.

Scan de QR-code voor de route

Praktijkgedeelte in het buitenwater
Vanaf april tot oktober duiken we op donderdagavond in het buitenwater.
We verzamelen om 20:00 uur op onze duiklocatie in Vinkeveen.

Adres: Zandeiland 4 te Vinkeveen

Scan de QR-code voor de route

Theoriegedeelte
De theorielessen worden gegeven in de periode van de zwembadpraktijklessen. Aan de hand van een mooi geillustreerd boek leer je alles wat je moet weten voor je brevet. Onze instructeurs begeleiden de theorielessen buiten de praktijklessen om. 

Sportduikkeuring
Voor jouw veiligheid en die van anderen is een medische keuring verplicht bij alle clubs die zijn aangesloten bij de NOB. In de aanloop naar het 1*-duikbrevet kun je met een eigen medische verklaring en vrijwaring volstaan tot aan de eerste duik in het buitenwater. Omdat we in het buitenwater de diepte ingaan, is het voor de eerste buitenduik verplicht dat je je medisch hebt laten keuren door een geregistreerde duikarts.

Materiaal huren
Een groot voordeel van de Kikvors is dat je niet gelijk materiaal hoeft aan te schaffen. We bieden nieuwe leden de mogelijkheid om een trimvest, ademautomaat en duikfles te huren. Op die manier kun je rustig kijken of duiken bij jou past. Trimvest, ademautomaat en duikfles zijn in het eerste jaar te huren van de vereniging. De huur bedraagt €150,00 (de borg is €100,00).

Een ander duikbrevet dan van de NOB?
Ben je in het bezit van een PADI, SSI of een ander erkend duikbrevet en wil je een NOB-opleiding of -specialisatie volgen? Dat kan! Bij onze vereniging kun je gewoon verder met de volgende opleiding of specialisatie. Je hoeft dus niets over te doen, bij gelijkwaardige brevetten kun je bij ons de vervolgopleidingen of specialisaties volgen. Je oude brevet wordt dus niet omgezet, maar behoudt zijn waarde.

Lees meer over 1*-opleiding, 2*-opleiding en 3*-opleiding