Contributie

In de contributie zijn lidmaatschap NOB en de praktijk- & theorielessen inbegrepen.

  • Jeugdlid (van 16 tot 18 jaar)          € 41,00 per kwartaal (minimum leeftijd lidmaatschap is 16 jaar)
  • Seniorlid (18 jaar en ouder)            € 48,75 per kwartaal
  • Zwembadlid                                      € 17,25 per kwartaal

Indien er 2 leden (of meer) uit één gezin lid zijn, is een gereduceerde contributie van toepassing. De regeling voor meerdere leden uit één gezin geldt alleen indien alle leden op hetzelfde adres woonachtig zijn; de regeling geldt ook voor samenwonenden.

Betaling van contributie verloopt via automatische incasso.

Kosten opleiding

De beginnersopleiding (1* brevet) kost: € 200,00 (inclusief cursusboek en huur duikapparatuur). Het huren van een duikuitrusting is uiteraard niet verplicht! Zonder duikuitrusting huren kost de opleiding € 50,00.

Inschalen

Ben je in het bezit van een PADI, SSI of een andere erkend duikbrevet en wil je een NOB-opleiding of -specialisatie volgen? Dat kan! Bij onze vereniging kun je gewoon verder met de volgende opleiding of specialisatie. Je hoeft dus niets over te doen.

In verband met internationale afspraken worden de uitgegeven duikbrevetten van verschillende andere organisaties door de NOB geaccepteerd op het niveau zoals is weergegeven in de inschalingstabel. Dit houdt in dat men dezelfde duikbevoegdheden heeft als met een NOB/CMAS-duikbrevet. Het verstrekken van een NOB-duikbrevet is echter niet mogelijk, aangezien men geen NOB-opleiding heeft gevolgd. Je kunt dan op datzelfde niveau starten met een vervolg duikopleiding.

Inschalen van het behaalde duikbrevet van een andere duikorganisatie (b.v. PADI, VDTL, IADS enz) naar NOB/CMAS is slechts een maal mogelijk.