3* Opleiding

De 3*-duikopleiding is een leergang van verdieping. Je wordt opgeleid als ‘begeleidend duiker’ en leert in het onderdeel ‘redden’ hoe je moet reageren bij een duikongeval. Ook leer je hoe je duikers in opleiding kunt begeleiden door duiktechnieken met hen te oefenen. Tenslotte krijg je inzicht in de decompressietheorie. Ook de 3*-duiker duikt binnen de nultijden.

Om je opleiding tot 3*-duiker te kunnen voltooien, moet je in totaal minimaal 60 duiken hebben gemaakt. De duiken uit je vorige opleidingen tellen hierbij mee, evenals de duiken die je maakt in het kader van je opleiding. Met een 3*-duikbrevet ben je Dive Master. Dit is een internationaal bekende benaming.

Als 3*-duiker sta je voor de keuze of je je verder gaat specialiseren in het duiken óf dat je kiest voor de instructiekant: de opleiding tot 1*-instructeur. Je kunt het natuurlijk ook allebei doen.
De 3*-duiker kan kiezen uit alle specialisaties, inclusief Decompressieduiken en Nitrox Gevorderd.

Om deel te kunnen nemen aan de opleiding tot 3*-duiker zijn de volgende moet je:

  • Minimaal 18 jaar oud zijn
  • In het bezit zijn van een verklaring van een huisarts of keuringsarts waaruit blijkt dat er geen medische belemmeringen zijn.
  • Minimaal 60 duiken hebben gemaakt
  • Lid zijn van de NOB
  • Beschikken over het 2*-duikbrevet of een gelijkwaardig ander brevet.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van deze of andere NOB-duikopleidingen neem dan met ons contact op. We vertellen je er graag meer over.