2* Opleiding

Heb je na het behalen van je 1*-brevet de smaak te pakken en wil je wat meer uitdaging of heb je al een 1*-brevet en pak je de sport weer op, dan kun je bij ons terecht voor de 2*-duikopleiding.

In de 2*-duikopleiding doe je ervaring op met het plannen en veilig uitvoeren van duiken onder verschillende omstandigheden. Je maakt bijvoorbeeld een nachtduik en plant zelfstandig een duik in getijdewater.

Om deze opleiding te volgen is er een aantal punten waar je aan moet voldoen:

  • Je bent 16 jaar of ouder
  • Je bent in het bezit van een verklaring van een huisarts of keuringsarts waaruit blijkt dat er geen medische belemmeringen zijn
  • Je bent lid van de NOB
  • Je hebt een 1*duikbrevet of een ander gelijkwaardig brevet
  • Je hebt minimaal 20 duiken gemaakt.

In het Engels is een 2*-duiker een Advanced Open Water Diver. Dit is een internationaal bekende benaming, waarvan de bevoegdheden aansluiten bij wat je in je opleiding hebt geleerd. Met een 2*-brevet op zak kun je verder met de 3*-opleiding of specialties gaan doen zoals wrakduiken, driftduiken en digitale onderwaterfotografie.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van deze of andere NOB-duikopleidingen neem dan met ons contact op. We vertellen je er graag meer over.